07:40 30.11.2021

Прем'єри України, Молдови та Грузії зустрінуться у Брюсселі з керівництвом ЄС

1 хв читати
Прем'єри України, Молдови та Грузії зустрінуться у Брюсселі з керівництвом ЄС

Прем'єр-міністри країн "асоційованого тріо" зустрінуться у вівторок у Брюсселі з керівництвом Європейського союзу, повідомила прес-служба уряду Молдови.

"Прем'єр-міністр Наталія Гаврилиця проведе у вівторок під час візиту до Брюсселя зустріч із головами Кабінетів міністрів України та Грузії Денисом Шмигалем та Іраклієм Гарібашвілі у форматі "асоційованого тріо", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, під час зустрічі "обговорюватимуться можливості для розвитку партнерських відносин між державами, просування діалогу з Євросоюзом і досягнення в європейському порядку".

"Потім прем'єр-міністри країн "асоційованого тріо" зустрінуться з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн і головою Європейського парламенту Давидом Сассолі", - наголошується в повідомленні.

У травні міністри закордонних справ України, Молдови та Грузії підписали у Києві Меморандум про створення "асоційованого тріо". Документ спрямовано на вирішення трьох основних завдань: структурування консультацій щодо європейської інтеграції між МЗС трьох країн, залучення до діалогу з інститутами та членами ЄС, а також координацію позицій у рамках Східного партнерства (СП). У липні у Тбілісі відбувся саміт глав держав "асоційованого тріо".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА