10:43 30.11.2021

В Україні посилення правил карантину стосуватиметься невакцинованих - Ляшко

2 хв читати
В Україні посилення правил карантину стосуватиметься невакцинованих - Ляшко

Посилення правил карантину стосуватиметься насамперед невакцинованих громадян, заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Уряд вимушений піти на карантин для невакцинованих, оскільки коронавірус не відступає. Європа встановлює новий континентальний рекорд захворюваності на COVID-19, і ми повинні вживати заходів для збереження життя громадян, які досі не вакцинувалися", - сказав він на брифінгу у вівторок.

"Найбільше зміни у правилах карантину стосуються правил для жовтого рівня епідемічної небезпеки. Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності в "жовтій" зоні - не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень за площею або перевіряти документи і працювати без обмежень для такого рівня, - то тепер бізнес втрачає таку опцію", - сказав міністр.

Ляшко уточнив, що люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у "жовтому" рівні епідемічної небезпеки не зможуть брати участь у проведенні всіх масових заходів, зокрема культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та ін. Ці люди також не зможуть відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни, не зможуть користуватись послугами підприємств громадського харчування, "для них будуть закриті бари, ресторани, кафе та інші заклади".

Водночас Ляшко зазначив, що для невакцинованих не обмежується робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у "жовтій" та "червоній" зоні, "проте обов'язковим залишається дотримання протиепідемічних правил – носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 метра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА