11:52 30.11.2021

Єрмак повідомив, що дав свідчення в ДБР у справі "вагнерівців"

2 хв читати
Єрмак повідомив, що дав свідчення в ДБР у справі "вагнерівців"

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відвідав Державне бюро розслідувань (ДБР), де дав свідчення у справі про спецоперацію із затримання найманців приватної військової компанії "Вагнера".

"Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав", - написав Єрмак на своїй сторінці у Facebook.

Єрмак додав, що "вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило в цій справі усі крапки над "і".

У свою чергу в ДБР агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що Єрмак дав показання у справі "вагнерівців".

Як повідомлялося, 29 липня 2020 року поблизу Мінська затримали 33 членів приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера". 12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб з російської ПВК "Вагнера", які "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" та " ДНР".

14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

18 серпня низка українських ЗМІ повідомила, що СБУ та Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК Вагнера: вони мали вилетіти з Мінська до Стамбула, але в польоті один із пасажирів повинен був імітувати погіршення стану здоров'я, і літак мав здійснити вимушену посадку в Києві, де "вагнерівців" затримали б.

17 листопада 2021 року було оприлюднено звіт компанії Bellingcat, яка здійснювала власне розслідування провалу операції з захоплення членів ПВК Вагнера в липні 2020 року. Відповідно до звіту, підготовлений Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) план операції із затримання групи найманців, яких підозрюють в участі у бойових діях на Донбасі, схвалило політичне керівництво України в липні 2020 року.

19 листопада 2021 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони (2016-2020 рр.) Василь Бурба заявив, що команду перенести операцію захоплення "вагнерівців" у липні 2020 року дав президент України, про що йому повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА