17:06 30.11.2021

Україна та Ізраїль обговорили розширення співробітництваУкраїна та Ізраїль обговорили розширення співробітництва

2 хв читати

Під головуванням співголів Міністра оборони України Олексія Резнікова та Міністра будівництва та житлової політики, Міністра у справах Єрусалима і національної спадщини Зеева Елькіна відбулося пленарне засідання Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

Під час відкриття засідання Зеев Елькін наголосив на важливості розвитку двосторонніх відносин між Ізраїлем та Україною і зазначив, що наразі є всі можливості для досягнення спільного успіху, у тому числі щодо розширення співпраці країн у напрямку розвитку передових технологій, поруч із співробітництвом у галузі сільського господарства та зрошення.

Міністр оборони України, співголова Міжвідомчої комісії Олексій Резніков зі свого боку вказав на те, що символічним є відкриття пленарного засідання 30-го листопада у рік 30-ої річниці Незалежності України та 30-річчя дипломатичних відносин України та Ізраїлю.

Олексій Резніков також наголосив на важливості розширення співпраці країн в туризмі, медицині та сфері безпеки.

У свою чергу, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук підкреслив необхідність розширення взаємодії в галузі енергетики, зокрема у напрямку видобутку газу на шельфі Чорного моря.

Окрім того, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька наголосила, що потенціал економічно-торговельного співробітництва України та Ізраїлю дуже великий, відзначивши інтенсифікацію співпраці між країнами та ріст торгівлі у 2021 році. Вона висловила впевненість, що ця позитивна тенденція зберігатиметься й надалі.

За результатами засідання було підписано підсумкові протоколи, які закладуть основу для інтенсифікації економічного співробітництва між країнами.

Також Олексій Резніков від імені Міністра енергетики України Германа Галущенко запросив Міністра енергетики Ізраїлю взяти участь в енергетичних проєктах, які реалізує Україна.

Нагадаємо, українська делегація на чолі з Міністром оборони України Олексієм Резніковим перебуває з робочим візитом в Ізраїлі. В рамках візиту відбулася низка зустрічей з високопосадовцями Держави Ізраїль, серед яких - з головою Ради національної безпеки Ізраїлю Еялем Хулатою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА