07:25 01.12.2021

У Грузії з 1 грудня в рамках боротьби з COVID-19 запроваджується система "зелених паспортів"

2 хв читати
У Грузії з 1 грудня в рамках боротьби з COVID-19 запроваджується система "зелених паспортів"

У Грузії з 1 грудня у зв'язку з коронавірусом почне діяти система "зелених паспортів", повідомляє в середу МОЗ країни.

У відомстві зазначили, що зелений статус буде надано громадянину, якщо він є повністю вакцинованим, переніс COVID-19 і з моменту підтвердження вірусу пройшло 14 днів, має негативні результати ПЛР-тестування (термін дії – 72 години з моменту отримання результатів) або здав негативний експрес-тест на антиген із 24-годинною валідністю.

За даними відомства, лише громадяни із зеленим паспортом будуть допускатися в готелі та інші об'єкти розміщення, об'єкти харчування (відкриті та закриті простори ресторанів, кафе, барів, зокрема у торговельних центрах), кінотеатри, театри, концертні зали, оперу, розважальні об'єкти, казино та об'єкти ігрового бізнесу, спа-центри та фітнес-клуби, канатні дороги гірських курортів.

У МОЗ зазначили, що відповідальність за пропуск на об'єкт особи без зеленого статусу нестиме установа. За порушення правил передбачено штрафи.

Тим часом, у Грузії діятиме одночасно два COVID-паспорти – для внутрішнього та зовнішнього користувань.

Раніше в МОЗ пояснили, що "ковід"-сертифікат CovidPass Georgia є безстроковим на території Грузії для двічі вакцинованих осіб, які вже перехворіли на коронавірус, а "ковід"-паспорт Georgia e-Health використовуватиметься при виїзді за кордон, він діє протягом шести місяців та забезпечує безперешкодне відвідування 51 країни, включеної до цифрової системи "ковід"-сертифікатів Євросоюзу.

Рішення про створення двох "ковід"-паспортів, що одночасно діють, викликало в Грузії різку критику на адресу влади з боку багатьох експертів медичної сфери, які вважають, що для ефективної боротьби з COVID-19 Грузія не повинна відходити від схваленої в більшості країн світу практики, де термін дії таких паспортів дійсний від шести місяців до року.

У свою чергу, міністр охорони здоров'я Грузії Катерина Тикарадзе, коментуючи ситуацію із двома зеленими паспортами, заявила, що це рішення виправдане тим, що в країні "для суспільства важливо поступово змиритися зі значними змінами, які відбуваються у світі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА