07:28 01.12.2021

Шмигаль: ЄС підтримує прагнення країн Асоційованого тріо

2 хв читати
Шмигаль: ЄС підтримує прагнення країн Асоційованого тріо

Європейський Союз підтримує прагнення країн Асоційованого тріо розвивати галузеву співпрацю в рамках Східного партнерства, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками спільного візиту до Брюсселя з прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі та главою уряду.

"Сьогодні був важливий день для майбутньої ініціативи Асоційованого тріо. Ми представили наше бачення та обмінялися думками щодо подальшого розвитку ініціативи разом із керівництвом Європейського Союзу. Вдячний партнерам з ЄС за відверту та всебічну розмову з різних аспектів співробітництва в рамках Асоційованого тріо", – зазначив Шмигаль.

За його словами, Україна, Молдова та Грузія, уклавши Угоди про асоціацію, взяли на себе амбітні зобов'язання у транспортній сфері.

"Ми, як країни Асоційованого тріо, повністю зацікавлені в реалізації пріоритетів Стратегії ЄС зі стійкої та розумної мобільності та сподіваємося на співпрацю з Європейським Союзом щодо реалізації подальшої нової стратегії сполучення – Global Gateway", - зазначив Шмигаль.

Він зазначив, що Асоційоване тріо у співпраці з ЄС планує рухатися до зеленої трансформації транспорту шляхом переорієнтації на швидкісний залізничний транспорт, розвиток мультимодальних перевезень, перехід вантажних перевезень із автомобільних доріг на залізничний та водний рух.

Шмигаль наголосив: враховуючи високу важливість питань енергетичної безпеки, країни Асоційованого тріо готові до активної взаємодії з ЄС з усього спектру питань у цьому напряму.

"Усі країни Тріо є Договірними Сторонами Енергетичного Співтовариства. Ми могли б розглянути можливість запуску цільової платформи з енергетичної стійкості та сталості, щоб допомогти у вирішенні питань енергетичної безпеки та безпеки постачань на регіональному рівні", – наголосив глава уряду України.

За словами Шмигаля, така цільова платформа також сприятиме вирішенню спільних проблем у переході на зелену енергетику та проблем, пов'язаних із декарбонізацією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА