09:32 01.12.2021

В Узбекистані водіям дозволили їзду без прав

1 хв читати
В Узбекистані водіям дозволили їзду без прав

Поправки до законодавства Узбекистану, що передбачають можливість користування телефоном водіями, а також не возити із собою права і техпаспорт, опубліковані в середу в офіційних виданнях країни та набули чинності.

Поправки до Адміністративного кодексу ухвалені у жовтні 2021 року Законодавчою (нижньою) палатою парламенту, схвалені сенатом країни 19 листопада та підписані президентом Шавкатом Мірзійоєвим.

Відповідно до поправок, водіям дозволяється під час водіння користуватися телефоном через навушники та інші технічні пристрої. Також скасовано штраф за встановлення монітора (дисплея) у передній частині салону автомашини. Штраф у розмірі однієї базової розрахункової величини ($25) збережеться за перегляд на моніторі теле- та відеопрограм під час керування автомобілем.

Поправки, що дозволяють водіям за наявності паспорта або ID-картки не возити із собою права і техпаспорт, набувають чинності з 1 березня 2022 року.

"У разі наявності із собою біометричного паспорта або ідентифікаційної ID-картки, виданих органами внутрішніх справ або консульськими установами Республіки Узбекистан, водію не потрібно мати документ на право керування транспортним засобом", - ідеться у документі.

Водночас ухвалені поправки не поширюються на автомобілі з іноземними номерами, а також на водіїв, які отримали посвідчення за межами Узбекистану. Вони будуть зобов'язані пред'являти під час водіння посвідчення водія і техпаспорт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА