09:39 01.12.2021

Україну обрано членом Комітету ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту

1 хв читати
Україну обрано членом Комітету ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту

Україну обрано членом Комітету із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту ЮНЕСКО, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Україну було обрано членом Комітету із захисту культурної спадщини у випадку збройного конфлікту. Рішення прийняли на 9-му засіданні держав-учасниць Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту 1954 року", - написав Ткаченко у Telegram-каналі.

За його словами, наразі спільно з іншими державами-учасницями Україна працюватиме над гарантуванням безпеки культурної спадщини від наслідків збройних конфліктів.

"В умовах збройної агресії з боку Російської Федерації, намагання поширити їхню інформаційну пропаганду, а також через постійні спроби привласнити собі українську культурну спадщину – членство України є важливим етапом для нашої держави. Це стане дієвим механізмом для посилення захисту наших пам’яток в анексованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - упевнений міністр.

Термін членства – чотири роки до 2025 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА