11:35 01.12.2021

Майже 2/3 українців проти голосування через інтернет

2 хв читати
Майже 2/3 українців проти голосування через інтернет

Майже дві третини українців (65,9%) негативно ставляться до можливого запровадження дистанційного голосування через інтернет, позитивно – 29%, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 26-29 листопада.

Хоча серед усіх вікових категорій переважає негативне ставлення, але чим молодші респонденти, тим краще ставлення до дистанційного голосування через інтернет. Зокрема, у наймолодшій віковій групі (від 18 до 29 років) дистанційне голосування підтримують 42,5% опитаних (проти 54,5%), а у старшій (від 60 років) – лише 16,8% (проти 76,8%).

Переважна більшість (34,9%) опитаних вважає, що основною причиною кризи в енергетиці є некомпетентність української влади. Далі йдуть такі пояснення, як навмисні дії олігархів (21,9%) та корумпованість влади (17,6%). Водночас, за словами 29,5% респондентів, вони вже стикалися із випадками відключення електроенергії у своєму будинку з початку поточного опалювального сезону.

За останній місяць із 61,7% до 65,9% зросла частка тих, хто вважає, що справи в країні рухаються у неправильному напрямку. Водночас із 22,7% до 18,6% знизилася частка тих, хто говорить про правильний напрямок справ.

Опитування проводили методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів 1 203 респондентів віком 18 років і більше, які проживають у всіх регіонах України, підконтрольних уряду. Вибірка репрезентативна, статистична похибка з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1 не перевищує 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12% та 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА