12:56 01.12.2021

Для України пріоритетний не формат переговорів щодо Донбасу, а результат - Подоляк

2 хв читати
Для України пріоритетний не формат переговорів щодо Донбасу, а результат - Подоляк

Для України пріоритетним є не формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а досягнутий результат, повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи слова президента України про необхідність ведення прямих переговорів із РФ для припинення війни та повернення тимчасово окупованої території Донбасу.

"Безперечно, що для України є пріоритетним не той чи інший формат переговорів, а сам результат, якого може бути досягнуто. Формати - це технічне питання, питання логістики. А ось результат, тобто власне припинення війни на Донбасі та встановлення миру - це безумовний пріоритет номер один", - сказав Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами радника голови Офісу президента, "нормандський формат" на сьогодні є базовим і робочим, а Мінські угоди, незважаючи на їхню часткову непродуманість, закладену попереднім президентом Петром Порошенком, визначають обов'язкові переговорні позиції.

"Проте Володимир Зеленський шукає і пропонує будь-які поправки, які точно дадуть змогу проукраїнськи вдосконалювати ті самі Мінські угоди", - сказав він.

Подоляк також зазначив, що в умовах, доки прямі переговори між Україною та Росією не стартували, поки що рано проговорювати, що конкретно і в якому порядку кроків може в них досягатися.

"Але, напевно, для кожного росіянина, як і для кожного українця цілком зрозуміло, що шлях до миру розпочинається з припинення бойових дій та вирішення базових гуманітарних питань. Політична, економічна, соціальна та будь-яка інша рамка рішень може бути побудована лише на чіткому фундаменті повернення хоча б до базових елементів нормальності, коли просто неможливі такі речі, як недавній обстріл селищ на Луганщині, оскільки люди на Донбасі просто не зрозуміють якихось абстрактних міркувань про політику наразі, коли вони самі будь-якої миті можуть виявитися жертвами "прильоту" артилерійських снарядів", - підсумував Подоляк.

Як повідомлялося, 1 грудня президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність ведення прямих переговорів між Україною та Росією щодо припинення війни на Донбасі та його повернення до складу України. Він також зазначив, що західні партнери України повністю визнають та підтримують такий намір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА