14:12 01.12.2021

Висловлювання представників держорганів про можливі рішення суду можуть вважатися спробами впливу на суд - Верховний Суд

2 хв читати
Висловлювання представників держорганів про можливі рішення суду можуть вважатися спробами впливу на суд - Верховний Суд

Публічні висловлювання представників державних органів щодо можливих дій суду у справах, сторонами яких є ці держоргани, можуть розцінюватися як спроби вплинути на суд, заявили у Верховному Суді.

"Усі права та обов’язки сторін в адміністративних справах врегульовані Кодексом адміністративного судочинства України. Верховний Суд наполегливо рекомендує дотримуватися Конституції і законів України та сподівається, що посадові особи Офісу президента України, які дозволяють собі непроцесуальні висловлювання щодо можливих дій і рішень Верховного Суду, усвідомлюють наслідки порушення положень Основного закону та процесуального законодавства", - повідомляє прес-служба Верховного Суду у Facebook.

У суді наголосили, що незалежність суддів та суду гарантується Конституцією та законами України, а вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

"Публічні висловлювання з боку посадових осіб органів державної влади щодо можливих дій Верховного Суду у справах, у яких такі державні органи є сторонами, можуть вважатися спробами впливу на суд у непроцесуальний спосіб і стати підставою для притягнення таких посадових осіб до відповідальності", - наголосили у Верховному Суді.

Прес-служба суду також повідомляє, що розгляд справ, призначених для розгляду Великою палатою Верховного Суду на 1-2 грудня 2021 року, не відбудеться у зв'язку із неповним складом ВП ВС.

Як повідомлялося, суд на засіданні 30 листопада відтермінував приведення до присяги суддів КС, призначених указами президента України від 26 листопада №596/2021, №597/2021, до остаточного підтвердження наявності вакантних посад за квотою президента України. Як наголосили в суді, за період 2013-2018 років президент України призначив на посаду шістьох суддів Конституційного Суду України, повноваження яких не припинено та яких не звільнено з посади на підставах, визначених статтею 149-1 Конституції України.

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров, коментуючи відтермінування, заявив, що це рішення виглядає як "затягування часу зі сподіванням на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА