14:47 01.12.2021

Порошенко: Впроваджувати санкції проти РФ треба вже зараз, ціна агресії для Путіна має стати непомірною та нестерпною

2 хв читати
Порошенко: Впроваджувати санкції проти РФ треба вже зараз, ціна агресії для Путіна має стати непомірною та нестерпною

Європейський Союз та США мають призначити представників, які займатимуться терміновою розробкою списку санкцій проти Росії, вважає лідер партії "Європейська солідарність", президент України у 2014-2019 роках Петро Порошенко.

"ЄС, США мають призначити кожен нового представника, який займатиметься терміновою розробкою списку санкцій, одні - треба ухвалити вже зараз, а інші - пекельні санкції для Путіна, тоді, коли він зважиться на другий етап агресії", - сказав Порошенко на Київському безпековому форумі в Києві у середу.

Він наголосив, що у Москві не має бути жодних ілюзій щодо впровадження санкцій.

"Впроваджувати санкції треба вже і зараз, і ціна агресії для Путіна, зокрема через санкційний механізм, має стати непомірною та нестерпною. Щонайменше Захід має точно продемонструвати, що станеться у разі розширення агресії", - зазначив екс-президент.

Він розповів, що президент Росії Володимир Путін наразі підвищує ставки, створює атмосферу страху не лише в Україні та Східній Європі, а й у всьому континенті, і, можливо, у всьому світі, а також намагається підштовхнути Україну та її партнерів до капітуляції.

"Це осучаснена версія сумно відомої політики умиротворення агресора. На сьогодні Путін відкрито й відверто демонструє свою зневагу, свою ненависть до демократичного світу та світового правопорядку, свідомо і відкрито брязкає зброєю, шантажує європейські країни газовою зброєю, і Україну, до речі, дуже успішно шантажує, підриває західні демократичні інститути та отруює наше суспільство дезінформацією, пропагандою, фейками", - зазначив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА