16:06 01.12.2021

Аваков: Влада не повинна використовувати протести як привід до утиску свободи слова

2 хв читати
Аваков: Влада не повинна використовувати протести як привід до утиску свободи слова

Влада має адекватно реагувати на акції протесту громадян і не використовувати їх як підставу для боротьби з опозицією та утиску свободи слова, заявив екс-глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков під час 12-го Київського безпекового форуму в середу.

"Провокації завжди можливі. Тут головне, щоб у нас була адекватна влада. Бувають різні ситуації. Але реагування на події, що відбуваються на вулиці, під час акцій протесту може призвести до бажання приборкати свободу слова, або закрити чергові телеканали, або оголосити державний переворот у виконанні опозиційних партій", - сказав він.

Аваков наголосив, що в демократичному суспільстві існують різні думки, які потрібно поважати, і демократія завжди передбачає баланс. "Баланс передбачає прислухатися до суспільства. Іноді це буває незручно, але треба прислухатися", – зазначив екс-глава МВС.

Говорячи про війну, він висловив думку, що це справа кожного громадянина, оскільки йдеться про захист свого права на вільне та гідне життя.

"Війна – це не лише справа армії, це доля нації. Ми повинні мати людей, мотивованих захищати цю державу. Кожен громадянин має розуміти, що він захищає свій спосіб життя, свої свободи, незалежність. Він має знати, що він іде на війну, кидає своє мирне життя і йде захищати державу, в якій потім житиме вільним, незалежним, економічно здатним, і це вкрай важливо, це важливіше, ніж озброєння для армії", - сказав Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА