16:15 01.12.2021

Кличко: Ключове для безпеки нашої країни - об'єднати зусилля

2 хв читати
Кличко: Ключове для безпеки нашої країни - об'єднати зусилля

Найголовніше, що необхідно зробити для збереження України, - об'єднати зусилля, обмінюватися думками та не повторювати помилок восьмирічної давності, заявив лідер партії "УДАР", мер Києва Віталій Кличко.

"Нам потрібна чесна розмова із суспільством про виклики перед нашою країною: бідність, енергетична залежність, пандемія, російська агресія. Ключове завдання безпеки нашої країни - об'єднати зусилля, вислуховувати думки. Тому що будь-яка помилка буде дуже дорогою для країни. Ключовий виклик, який на сьогодні є, - безпека. Особливо наразі, коли біля кордонів України 90 тисяч військових РФ. Чого вони очікують, можна здогадатися. І ще один принциповий напрям для розвитку безпеки - розвиток громад. Адже від успіху громад залежить успіх країни. А найкраща відповідь нашим східним сусідам - бути успішною європейською країною", - сказав Кличко, виступаючи на Київському безпековому форумі у середу.

Лідер партії "УДАР" зазначив, що тенденція до згортання можливостей місцевого самоврядування є загрозливою. "Я та мої колеги із Асоціації міст України впевнені, що наразі вкрай складні часи для місцевого самоврядування. Сьогодні ми бачимо спробу згорнути процеси децентралізації та обмежити повноваження місцевого самоврядування", - наголосив Кличко.

"Проект конституційних змін, запропонований владною командою, передбачає право парламенту та президента передавати повноваження місцевого самоврядування префектам, призначеним президентом. Префекти отримують можливість зупиняти виконання рішень місцевого самоврядування. У президента ж є можливість зупиняти діяльність місцевих рад, обраних жителями громади. Йдеться про спробу знову збудувати сувору вертикаль влади. І знову, як і за Януковича, бачимо наступ на свободу слова. Бачимо неприйняття будь-якої критики. Ми пам'ятаємо ті часи у 2013-2014-му, але нічим добрим це не закінчилося", - пояснив політик.

Лідер партії "УДАР" подякував міжнародним партнерам, які продовжують підтримувати Україну в умовах російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА