17:16 01.12.2021

Країни НАТО відповіли на заклик України щодо стримування РФ - Кулеба

2 хв читати
Країни НАТО відповіли на заклик України щодо стримування РФ - Кулеба

Країни-члени НАТО відповіли на заклик поглиблювати співпрацю з Україною у військово-технічній сфері, надсилати чіткі сигнали РФ, що будь-яка нова хвиля збройної агресії проти України стане непосильною ношею для неї, та працювати над санкціями проти Росії, повідомив міністр закордонних справ. України Дмитро Кулеба.

"Головне, що ми дуже чітко почули сьогодні на міністерській зустрічі відповідь на мій заклик поглиблювати зараз співпрацю з Україною у військово-технічній сфері, і, друге, надсилати чіткі сигнали на всіх рівнях Росії про те, що будь-яка нова хвиля збройної агресії проти України стане непосильною ношею для Росії, і, третє, працювати над санкціями. На всіх цих трьох треках відбувається дуже динамічна робота. Це те, що я сьогодні почув, ця відповідь колег мене на цей момент влаштовує, ми продовжимо працювати з ними над формуванням цього пакета стримування", - сказав Кулеба на прес-конференції за підсумками засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО в Ризі в середу.

Кулеба пояснив, що є два треки співпраці.

"Перший трек - це те, що НАТО може зробити як цілісний Альянс, другий трек - це те, що кожен член НАТО може зробити на двосторонньому рівні у відносинах з Україною. Ми дуже вдячні генсекретарю НАТО Єнсу Столтенбергу за його принципову позицію, він постійно закликає держави-члени Альянсу працювати якнайбільше з Україною та розвивати взаємодію у безпековій сфері на двосторонньому рівні, - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що наразі Україна з кожною країною обговорює, який саме внесок вона може зробити у пакет стримування.

"Також є механізми Альянсу, в яких Україна бере участь, вони стосуються і оборонних закупівель, і кібербезпеки, і протидії гібридним загрозам, де ми працюємо з Альянсом зараз над тим, щоб отримувати конкретну допомогу та підтримку", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА