17:26 01.12.2021

Глава МЗС України вважає, що дискусії щодо санкцій ЄС проти РФ уже відбуваються

1 хв читати
Глава МЗС України вважає, що дискусії щодо санкцій ЄС проти РФ уже відбуваються

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що має підстави вважати, що дискусії про санкції ЄС проти РФ вже точаться.

"Моє відчуття, що так, більшість країн, які є союзниками в НАТО та є членами ЄС (коли йдеться про економічні санкції, ЄС має відігравати ключову роль), я бачу готовність цих країн брати участь у цих дискусіях. І я маю підстави думати, що вони вже відбуваються. Відкритим питанням є ступінь і обсяг цих санкцій. Це найскладніше питання. І потім настане момент правди", - сказав Кулеба на прес-конференції за підсумками засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО в Ризі у середу.

Міністр висловив сподівання, що вдасться уникнути необхідності запроваджувати санкції, і сам факт, що ці санкції готові, буде достатнім стримувальним заходом для Росії, щоб подумати двічі й відкласти військову опцію.

"Але, звісно, якщо Росія вирішить провести ще одну велику військову операцію в Україні, і ЄС доведеться ухвалити рішення, і це рішення має бути ухвалене консенсусом, я думаю, що жодна країна не зможе протистояти цьому рішенню, маючи велику війну на своєму задньому плані", - додав Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА