17:30 01.12.2021

США співпрацюють з ЄС у підготовці додаткових санкцій стосовно Мінська - Блінкен

1 хв читати
США співпрацюють з ЄС у підготовці додаткових санкцій стосовно Мінська - Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про те, що Вашингтон спільно із західними союзниками готує додаткові санкції стосовно Білорусі.

"У світлі підривної діяльності режиму Лукашенка Рада НАТО призупинила співпрацю з Білоруссю. США готують додаткові санкції у тісній співпраці з ЄС та іншими партнерами та союзниками", - сказав він у середу на прес-конференції в Ризі.

"Ми закликаємо режим припинити використовувати мігрантів як політичну зброю, ми покладемо на режим відповідальність за прояв неповаги до демократії, прав людини та верховенства права", - зазначив Блінкен.

Раніше повідомлялося про те, що ЄС готує п'ятий пакет санкцій стосовно Білорусі через конфлікт із мігрантами на польсько-білоруському кордоні.

Останніми місяцями Польща, Литва та Латвія зіткнулися з напливом нелегальних мігрантів із Білорусі, країни Заходу звинувачують у цьому владу в Мінську.

Напруженість на кордоні Білорусі та Польщі особливо зросла від початку листопада, коли тисячі мігрантів зібралися на кордоні, багато хто з них намагався прорватися через прикордонні огорожі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА