20:12 01.12.2021

Етична рада ВРП провела перше засідання: затверджено перші розділи регламенту та обрано керівництво

2 хв читати
Етична рада ВРП провела перше засідання: затверджено перші розділи регламенту та обрано керівництво

Етична рада, яка покликана встановити відповідність кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, у середу, 1 грудня, провела перше засідання.

"Шестеро членів Етичної ради одноголосно затвердили два перші розділи регламенту своєї роботи та обрали керівництво. Найближчим часом розпочнеться оцінювання кандидатів на посади та діючих членів Вищої ради правосуддя на відповідність критеріям професійної етики та доброчесності", - повідомляє прес-служба Етичної ради.

За підсумками засідання головою Етичної ради було обрано суддю Верховного Суду в Касаційному кримінальному суді Льва Кишакевича, його заступником – суддю Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці Ентоні Гупера.

"Для мене велика честь бути головою Етичної ради. Я вдячний членам ради за довіру. Як і всі члени Етичної ради, я повною мірою усвідомлюю відповідальність як за свою безпосередню діяльність, так і за роботу ради в цілому. Ця відповідальність стосується як очікувань суспільства, так і очікувань суддівського корпусу. Впевнений, Етична рада докладе максимум зусиль, аби відповідні очікування справдились. Я особисто докладу максимум зусиль, щоб робота Етичної ради була успішною. Наша робота вже показала, що ми налаштовані на конструктивну співпрацю. Ми продовжимо роботу над регламентом і процедурними питаннями Етичної ради. Ми хочемо якомога швидше розпочати оцінювання кандидатів на посаду Вищої ради правосуддя", – зазначив Кишакевич.

У свою чергу Гупер як представник міжнародних експертів, які увійшли до першого складу Етичної ради, позитивно оцінив результативність засідання.

"Це велика честь для кожного із нас працювати для українського народу у складі Етичної ради", – додав він.

Як повідомлялося, 2 листопада до Вищої ради правосуддя надійшов список рекомендованих Радою суддів України кандидатів до складу Етичної ради. Міжнародні та іноземні організації визначили список міжнародних експертів ще 10 вересня 2021 року. Членами ради стали: суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Лев Кишакевич, суддя Київського апеляційного суду Юрій Трясун, суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимир Сіверін, суддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці Роберт Корді, суддя сер Ентоні Хупер та колишній генеральний прокурор Естонської Республіки Лавлі Перлінг.

Етична рада протягом шести місяців з дня її утворення також має здійснити одноразове оцінювання відповідності критеріям професійної етики та доброчесності членів Вищої ради правосуддя (крім голови Верховного Суду), обраних (призначених) на посаду до набуття чинності законом №1635-ІХ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА