07:21 02.12.2021

У Брюсселі під час консультацій Україна-ЄС обговорювалися питання, пов'язані з тимчасовою окупацією Криму

2 хв читати
У Брюсселі під час консультацій Україна-ЄС обговорювалися питання, пов'язані з тимчасовою окупацією Криму

У Брюсселі (Бельгія) під час 9-го раунду неформальних консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя обговорювалися питання, пов'язані з окупацією півострова, повідомила заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"Цього року разом із нашими європейськими колегами предметно обговорили широке коло питань, пов'язаних із тимчасовою окупацією Криму", - написала Джапарова на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, загострення безпекової ситуації в та навколо Криму, європейську політику невизнання та санкційну політику ЄС щодо Криму, розвиток діяльності "Кримської платформи" та зусилля України з деокупації Криму, зокрема, проведення на початку 2022 року міжнародного заходу міністерського рівня – Чорноморської конференції безпеки. Крім того, ситуацію з порушенням окупаційної влади РФ міжнародного гуманітарного права та питання захисту прав людини на півострові.

"Окремо висловила подяку за представленість ЄС на Інавгураційному саміті "Кримська платформа" на рівні президента Європейської Ради Шарля Мішеля та виконавчого віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса", - наголосила заступник міністра.

Джапарова також зазначила, що такі консультації проводяться з 2014 року щорічно за участю найвищих посадових осіб міністерств і відомств України та Європейської служби зовнішньої діяльності та Європейської Комісії.

"Це один із ключових діалогових майданчиків Україна-ЄС, метою якої є обговорення актуальної інформації зі стороною ЄС про заходи, що вживаються в контексті вирішення цілого спектра невідкладних проблем внаслідок тимчасової окупації Криму", - написала вона.

Джапарова зазначила, що консультації сприяють забезпеченню координації та підвищенню ефективності міжнародних зусиль щодо дотримання політики невизнання спроби незаконної анексії півострова та протидії крокам РФ щодо підриву територіальної цілісності України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА