13:40 02.12.2021

Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про множинне громадянство

1 хв читати
Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про множинне громадянство

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах Європейського Союзу та США.

Картка законопроекту "Про внесення змін до закону України "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України" №6368 з'явилася на сайті парламенту.

Законопроект визначений президентом як невідкладний.

Як повідомляє прес-служба глави держави, документ актуалізує положення законодавства у сфері громадянства та уточнює повноваження державних органів, які беруть участь у розв'язанні питань громадянства України.

"У такий спосіб ми врегулюємо питання, які стосуються подвійного громадянства. Цінність громадянства України має зростати: український паспорт має бути запорукою вільного й безпечного пересування світом, а українець має почуватися захищеним у будь-якій країні й знати, що на сторожі його прав та інтересів стоїть його держава", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський під час виступу у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище країни заявив, що планує внести законопроект, який дозволяє членам української діаспори в США, Канаді та ЄС мати одночасно громадянство України та країни проживання.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА