11:01 02.12.2021

Власників готелів на гірськолижних курортах України штрафуватимуть за відсутність у туристів документів про COVID-статус

1 хв читати

Власників готелів на гірськолижних курортах штрафуватимуть за відсутність у туристів документів, що підтверджують COVID-статус (сертифікат про вакцинацію, негативні ПЛР-тести або довідка про одужання), повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"У разі відсутності у відвідувачів або співробітників необхідних документів власник закладу може понести відповідальність за статтею "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 тис. до 170 тис. грн", - сказав він на брифінгу в четвер.

Ляшко наголосив, що на гірськолижних курортах "надавати послуги дозволяється лише тим людям, у яких перевірили наявність так званих COVID-документів".

"Повнолітні відвідувачі та клієнти на зимовому відпочинку повинні мати документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 або негативний результат тестування чи одужання", - сказав він.

Міністр зазначив, що після консультацій із профільними асоціаціями перевірку COVID-документів МОЗ рекомендує проводити під час поселення до готелю або під час купівлі абонементу на гірськолижне катання.

Відвідувачам курорту рекомендується надати унікальну позначку, наприклад наклейку, яка дає змогу ідентифікувати, що документи в людини вже перевіряли. Також позначка має свідчити про те, хто саме її видав.

"Це необхідно, щоб уникнути повторних перевірок документів та дати можливість користуватися суміжними послугами: послугами канатних доріг, вуличними ярмарками та іншими послугами", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА