17:32 02.12.2021

Держсекретар США вважає, що Україна не становить загрози для РФ, але Росія загрожує Україні

2 хв читати
Держсекретар США вважає, що Україна не становить загрози для РФ, але Росія загрожує Україні

Україна не становить небезпеки для Росії, вважає держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Незважаючи на широкомасштабну пропагандистську кампанію, Україна в жодному вигляді не становить загрози для Росії, вона й не шукає шляхів для конфронтації", - сказав він у середу на прес-конференції у Стокгольмі.

За словами Блінкена, "єдина загроза - це загроза агресії Росії, що виникла знову щодо України".

Російська сторона має уявлення про те, які проти неї можуть вжити заходів США у разі конфлікту Москви з Києвом, заявив Блінкен.

"Ми продовжуємо дуже чітко повідомляти про те, які можуть бути наслідки. Думаю, Москва має уявлення про ті опції, які можливі", - заявив він на прес-конференції у Швеції.

Блінкен припустив можливість того, що президенти США та РФ Джо Байден та Володимир Путін можуть у найближчому майбутньому провести розмову.

"У мене та міністра закордонних справ (Росії Сергія - ІФ) Лаврова відбувся щирий обмін думками з різних точок зору. Ми погодилися дати звіт про це нашим президентам, у яких у найближчому майбутньому може бути прямий контакт", - сказав він на прес-конференції після зустрічі з Лавровим у Стокгольмі.

За його словами, тепер Росія має можливість ініціативи з деескалацією ситуації на кордоні з Україною, зокрема через припинення нарощування військового угруповання на кордоні, повернення російських військ на "позиції мирних часів" та відмови від спроб дестабілізувати Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА