19:21 02.12.2021

Британія, США, ЄС та Канада оголосили про запровадження скоординованих санкцій щодо Мінська

2 хв читати
Британія, США, ЄС та Канада оголосили про запровадження скоординованих санкцій щодо Мінська

Британія, США, ЄС та Канада дали колективну відповідь на порушення владою Білорусі прав людини і запровадили скоординовані санкції щодо Мінська, йдеться в спільній заяві цих країн.

"Сьогодні у відповідь на атаки на права людини і фундаментальні свободи в Білорусі, у відповідь на неповагу до міжнародних норм і багаторазові репресивні акти ми знову запровадили скоординовані санкції проти визначених осіб та організацій", - наголошується в документі на сайті британського уряду.

Ці країни, зокрема, висунули вимогу до Мінська негайно та повністю припинити організацію нелегальної міграції до ЄС. Автори заяви попередили, що особам, які стоять за цим процесом у Білорусі та інших країнах, "слід пам'ятати, що за подібне доведеться серйозно заплатити".

У заяві також міститься заклик до Мінська без попередніх умов звільнити близько 900 політичних в'язнів, розпочати за посередництвом ОБСЄ справжній діалог із демократичною опозицією та громадянським суспільством, який має привести до нових вільних і чесних президентських виборів у країні.

У свою чергу в іншій заяві влада Великої Британії оголосила про запровадження п'ятого пакета британських санкцій проти Мінська, причому обмеження "акуратно діють проти режиму Лукашенка з мінімізацією впливу на простих жителів Білорусі".

Зокрема, під санкції потрапило ВАТ "Білоруськалій", яке, за версією Лондона, є "основним джерелом прибутків та іноземної валюти для режиму Лукашенка". Крім цього, санкції запроваджують проти восьми фізичних осіб, включно з "п'ятьма пропагандистами, які відіграють ключову роль у поширенні дезінформації в Білорусі", та двома представниками судової системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА