19:52 02.12.2021

"Білавіа" потрапила під санкції ЄС

2 хв читати
"Білавіа" потрапила під санкції ЄС

Рада ЄС своїм рішенням у четвер запровадила санкції проти білоруської авіакомпанії "Білавіа" та сирійської "Cham Wings" у зв'язку з їхньою причетністю до міграційної кризи на кордоні з Євросоюзом, випливає з публікації в "Офіційному журналі" Європейського союзу.

Під санкції також потрапила турецька візова служба VIP Grub, яка сприяла видачі віз мігрантам до Білорусі.

У постанові Ради ЄС зазначається, що санкції набирають чинності у день публікації.

"Білавіа" отримує користь з режиму Лукашенка і підтримує його", - йдеться в опублікованому документі.

"Білавіа", згідно з постановою Ради ЄС, брала участь у транспортуванні мігрантів із Близького Сходу до Білорусі. "Мігранти, які бажають перетнути зовнішні кордони союзу, прямували до Мінська на рейсах "Білавіа" з деяких країн Близького Сходу, зокрема, Лівану, Об'єднаних Арабських Еміратів і Туреччини", - заявляють у Брюсселі.

Компанія Cham Wings, за даними Ради ЄС, збільшила кількість рейсів маршрутом Дамаск-Мінськ з літа нинішнього року, "щоб перевозити мігрантів до Білорусі".

Паспортно-візова служба VIP Grub, розташована в Стамбулі, організовувала поїздки до Білорусі з наміром полегшити мігрантам можливість досягти зовнішнього кордону ЄС, наголошується у публікації. У Брюсселі також зазначають, що VIP Grub здійснювала активну рекламу міграції до Євросоюзу, сприяючи цим заходам влади Білорусі щодо нагнітання міграційної кризи на кордоні з ЄС.

Санкції запроваджено також проти компаній "Білорусьнафта", "Білшина", "Гродно Азот" та Окремої служби активних заходів - спецпідрозділу білоруських прикордонних військ.

Під санкціями також опинилися й кілька організацій із готельного сектора. Обмеження запроваджено проти державного підприємства "Центркурорт", готелю "Мінськ", готелю "Планета", ТОВ "Оскартур".

Санкції набирають чинності у четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА