20:31 02.12.2021

Розвиток Китаєм гіперзвукової зброї посилює напруженість у регіоні - голова Пентагону

2 хв читати
Розвиток Китаєм гіперзвукової зброї посилює напруженість у регіоні - голова Пентагону

Спроби КНР отримати гіперзвукову зброю сприяють погіршенню безпекової ситуації у суміжному з Китаєм регіоні, заявив у четвер міністр оборони США Ллойд Остін.

"У нас є занепокоєння з приводу військового потенціалу, який КНР, як і раніше, намагається знайти, і погоня за цими можливостями збільшує напругу в регіоні", - наводить його слова видання The Hill, сказані після переговорів у Південній Кореї.

Він пообіцяв, що Вашингтон продовжуватиме підтримувати свої засоби для стримування загроз від КНР на адресу США та їх союзників.

Раніше, нагадує The Hill, влада США стверджувала, що у випробуваннях гіперзвукової зброї Китай досяг більш вражаючих успіхів, ніж Росія та США. Видання зазначає, що напередодні міністр ВПС США Френк Кендалл заявляв про "гонку озброєнь" Вашингтона з Пекіном у сфері гіперзвукової зброї.

У листопаді британські ЗМІ з посиланням на дані військових США повідомляли, що Китай 27 липня здійснив у небі над Південно-Китайським морем випробування, під час якого гіперзвуковий плануючий бойовий блок, що рухався вп'ятеро швидше за швидкість звуку, випустив ракету. ЗМІ наголошували, що поки що жодній іншій країні не вдалося продемонструвати подібних інженерних успіхів.

До цього заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерал Джон Хайтен розповів телеканалу CBS, що в серпні Китай запустив в атмосферу ракету великої дальності, яка облетіла весь світ, а потім скинула гіперзвуковий плануючий блок, який вразив ціль на території самого Китаю. Передбачається, що цього літа Китай двічі успішно випробував гіперзвукову зброю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА