20:29 02.12.2021

ТСК ВР з питань розслідування смерті нардепа Полякова проситиме мобільних операторів надати трекінг номерів фігурантів справи – нардеп Качура

3 хв читати
ТСК ВР з питань розслідування смерті нардепа Полякова проситиме мобільних операторів надати трекінг номерів фігурантів справи – нардеп Качура

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Антона Полякова під час свого засідання у четвер ухвалила рішення викликати фігурантів справи, судмедекспертів та правоохоронців, які ведуть слідство, на наступне засідання ТСК для надання пояснень, повідомив член комісії Олександр Качура (фракція "Слуга народу").

"Сьогодні відбулося друге засідання ТСК з питань розслідування обставин смерті народного депутата України Полякова Антона Едуардовича, на якому було ухвалено низку рішень: викликати на наступне засідання ТСК для надання пояснень та доповіді фігурантів кримінального провадження, судмедекспертів та правоохоронців, які ведуть слідство", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому в Telegram-каналі Качури в четвер.

У ньому наголошується, що комісія також вирішила отримати копії матеріалів провадження та звернутися до операторів мобільного зв'язку для отримання трекінгу мобільних номерів фігурантів кримінального провадження.

Також члени ТСК планують отримати записи камер відеоспостереження системи "Безпечне місто" в Києві.

"Наступне засідання ТСК заплановане на 9 грудня 2021 року", - наголосив нардеп.

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня до поліції столиці надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". За попередньою інформацією правоохоронців, причиною смерті нардепа стала гостра коронарна недостатність.

Начальник поліції Києва Іван Вигівський заявив, що причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою.

Згодом нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що у померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон. У свою чергу директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив цю інформацію. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння.

Похорон народного депутата Антона Полякова (депутатська група "За майбутнє") відбувся 11 жовтня в Чернігові.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що в крові загиблого Полякова виявили, крім метадону, домішку димедролу. "Ми завершили одну з експертиз і можемо сказати, що це метадон із домішкою димедролу, так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини", - сказав Єнін в ефірі "Громадського".

Заступник міністра зазначив, що цю суміш не було отримано в аптеці. Проте, за його словами, міністерство не коментує, як ці речовини потрапили в організм Полякова.

У свою чергу народний депутат Ганна Скороход заявила, що Полякова вбили. 31 жовтня в ефірі каналу "Україна 24" вона стверджувала, що Поляков ніколи не вживав наркотиків.

18 листопада Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата Антона Полякова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА