20:53 02.12.2021

SpaceX запустить на орбіту інтернет-супутники та апарати геопросторової розвідки

2 хв читати
SpaceX запустить на орбіту інтернет-супутники та апарати геопросторової розвідки

Тяжка ракета-носій Falcon 9 стартує на орбіту з черговою партією супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Окрім 48 інтернет-супутників Starlink як супутнє корисне навантаження ракета Falcon 9 також виведе на орбіту два нових супутники геопросторової розвідки американської компанії BlackSky, які зокрема виконуватимуть завдання на користь Пентагону і розвідслужб США.

Запуск передбачається здійснити у четвер о 18:12 за часом Східного узбережжя США з 40-го комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Інтернет-супутники Starlink вагою 290 кг кожен увійдуть до складу орбітального угруповання SpaceX, яке вже налічує 1842 космічних апаратів. Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а згодом - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проекту оцінюється у $10 млрд.

Тим часом два супутники BlackSky, кількість яких на орбіті в результаті пуску збільшиться до 10 одиниць, призначені для виконання замовлень на користь Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), Національного агентства геопросторової розвідки (NGA), а також NASA.

Мікросупутники дистанційного зондування Землі BlackSky вагою 55 кг кожен будуть виведені на орбіту висотою 430 км. Вони дозволяють отримувати оптичні зображення з роздільною здатністю 50-90 см.

До кінця поточного року компанія SpaceX планує запустити ще два аналогічні космічні апарати. 2022 року склад її орбітального угруповання буде доведено вже до 16 супутників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА