07:28 03.12.2021

Водообмін у Краснопавлівському водосховищі профінансують із резервного фонду держбюджету та Харківського облбюджету

2 хв читати
Водообмін у Краснопавлівському водосховищі профінансують із резервного фонду держбюджету та Харківського облбюджету

Питання забезпечення Харківської області питною водою вирішено, гроші на наповнення водою Краснопавлівського водосховища буде виділено із резервного фонду державного бюджету та обласного бюджету, повідомив в.о. голови ОДА Олександр Скакун.

"Сьогодні Кабінет міністрів України підтримав Харківську область і ухвалив рішення виділити з резервного фонду Державного бюджету 31 млн. грн. для здійснення водообміну на Краснопавлівському водосховищі. Ще 3 млн. грн. додаємо з обласного бюджету", - написав Скакун на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері.

За його словами, цієї суми вистачить, щоб прокачати воду та поповнити водосховище.

Скакун зазначив, що з наступного року кошти на наповнення Краснопавлівського водосховища мають виділятися з місцевих бюджетів та КП "Харківводоканал".

"Питання фінансування водообміну з Держбюджету ми вирішували востаннє. З 1 січня набуває чинності новий Водний кодекс, згідно з яким ці роботи фінансуватимуться з місцевих бюджетів, а також за кошти комунальних підприємств, які використовують воду", - написав Скакун.

Як повідомлялося, у держбюджеті-2021 кошти на водообмін у Краснопавлівському водосховищі не було передбачено.

Краснопавлівське водосховище забезпечує водою 20% населення Харкова, Лозову та населені пункти Первомайського, Дергачівського та Харківського районів (зокрема Пісочин, Високий, Солоницівку тощо). Вода в нього надходить із Дніпра - каналом Дніпро-Донбас. За регламентом водообмін необхідно проводити двічі на рік – навесні та восени. Але цього року навесні водоймище не поповнювали, а восени 2020-го ці роботи провели не в повному обсязі. В результаті рівень води наблизився до критичних позначок.

11 листопада обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала становище, що склалося, загрозою надзвичайної ситуації регіонального рівня та доручила департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА підготувати звернення до Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо негайного розгляду цього питання і виділення Держводагентству України коштів із резервного фонду держбюджету у розмірі 32,5 млн грн для подачі води до Краснопавлівського водосховища обсягом 16 млн кубометрів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА