07:45 03.12.2021

Південна Корея посилює обмежувальні заходи на тлі зростання кількості випадків COVID-19

2 хв читати
Південна Корея посилює обмежувальні заходи на тлі зростання кількості випадків COVID-19

Південна Корея обмежує кількість учасників приватних зборів та вводить обмеження для роботи кафе та ресторанів з метою протидії розповсюдженню COVID-19, повідомляє агентство "Ренхап" із посиланням на прем'єр-міністра країни Кім Бу Гема.

Прем'єр-міністр Південної Кореї заявив, що з наступного тижня у столичному регіоні країни кількість учасників приватних зборів буде обмежена шістьма людьми. В інших регіонах дозволено збиратися не більше восьми людей. Нині ліміт становить 10 осіб у столичному регіоні та 12 в інших регіонах.

Крім того, додав він, більшість громадських установ, включно з ресторанами та кафе, будуть додані до списку підприємств, які вимагають підтвердження вакцинації або негативного тесту на COVID-19 для входу.

"Уряд зосередиться на міцному укріпленні дамби (проти COVID-19) протягом наступних чотирьох тижнів", - цитує агентство Кім Бу Гема.

"Навіть після сьогоднішнього дня уряд регулярно оцінюватиме всі умови захисту від вірусів і в разі необхідності в будь-який час вживатиме оперативних заходів для посилення антивірусної кампанії", - додав він.

Прем'єр-міністр закликав людей похилого віку зробити бустерний укол вакцини проти COVID-19, а підлітків - вакцинуватися, заявивши, що вакцини є найкращим захистом від хвороби. Він також попросив підприємства, щоби співробітники якомога більше працювали вдома до кінця року.

За останні дні в країні спостерігалося зростання нових випадків зараження COVID-19 – реєструвалося понад 5 тис. на добу.

Однак у п'ятницю було зареєстровано трохи менше нових випадків коронавірусу – 4 тис. 994. Втім, за даними Корейського агентства з контролю та профілактики захворювань (KDCA), кількість тяжкохворих пацієнтів досягла 736. У четвер їх було 733.

Крім того, у четвер у країні було зареєстровано шість випадків зараження новим варіантом коронавірусу - "омікрон", що посилило побоювання щодо можливого зростання випадків COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА