07:53 03.12.2021

Військове вирішення ядерної проблеми Ірану завжди має бути серед можливих варіантів дій – голова Міноборони Ізраїлю

1 хв читати
Військове вирішення ядерної проблеми Ірану завжди має бути серед можливих варіантів дій – голова Міноборони Ізраїлю

Військове вирішення ядерної проблеми Ірану є найменш кращим варіантом дій, проте не можна виключати його можливості, заявив глава Міноборони Ізраїлю Бенні Ганц перед від'їздом до США на переговори з американською владою.

"Військовий варіант завжди має бути на порядку денному. Звичайно, це останнє, до чого ми хочемо вдатися, але у нас немає права не готуватися до нього для себе", - наводить його слова видання "Джерузалем пост".

Він уточнив, що військовий варіант дій слід розглянути, якщо угоди з Іраном щодо ядерної проблеми досягнуто не буде. За словами Ганца, хороша угода з Тегераном передбачатиме недопущення досліджень, розробок та накопичення Іраном збагачених ядерних матеріалів, припинення ворожої активності Ірану в регіоні та його підтримки тероризму.

Ганц висловив переконання, що США підтримають Ізраїль, якщо той атакує Іран, однак уточнив Ганц, "Ізраїль не зобов'язаний координувати свою оборону з будь-ким".

Проте міністр відмовився конкретизувати, що стане "червоною лінією" для Ізраїлю, лише зазначивши, що "буде момент, коли регіон та Ізраїль не матимуть вибору, окрім як діяти".

"Джерузалем пост" нагадує, що поїздка Ганца до США відбудеться на тлі чергового раунду переговорів у Відні щодо відновлення міжнародної угоди щодо іранської ядерної програми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА