09:03 03.12.2021

Таліби для їхнього визнання ООН мають спочатку набути внутрішню та міжнародну легітимність

2 хв читати
Таліби для їхнього визнання ООН мають спочатку набути внутрішню та міжнародну легітимність

Набуття внутрішньої та міжнародної легітимності є попередньою умовою для членства талібів у спільноті законних держав, заявив колишній міністр закордонних справ Афганістану Ханіф Атмар.

"Цим рішенням Комітет з акредитації ООН не тільки підтвердив продовження місії Ісламської Республіки Афганістан, але й направив дуже чіткий сигнал "Талібану": набуття внутрішньої та міжнародної легітимності є попередньою умовою для приєднання до спільноти законних урядів", - написав Атмар на своїй сторінці  в Twitter.

Так він прокоментував рішення Спеціального комітету ООН про те, що місце Афганістану в Генеральній Асамблеї ООН поки що не має передаватись нинішньому афганському уряду.

Атмар вважає, що "настав час для відновлення міжафганських переговорів щодо всеосяжної політичної угоди, заснованої на зв'язуючих зобов'язаннях Дохінської мирної угоди, для встановлення міцного миру та всеосяжної національної системи, заснованої на правах людини, правах жінок, національної свободи волі та міжнародних зобов'язань Афганістану, всеосяжної угоди".

"Така угода між афганцями забезпечує легітимність системи та прокладає шлях до остаточного врегулювання політичної, гуманітарної та економічної криз у країні, а також криз у галузі безпеки. Настав час зробити правильний вибір, помилитися в якому не варто", - заявив політик у Twitter.

Напередодні представник руху "Талібан", який захопив у серпні Афганістан, висунутий талібами на посаду постійного представника руху в ООН, Сухаїл Шахін назвав рішення Комітету з акредитації ООН несправедливим.

"Це рішення не ґрунтується на принципах справедливості, оскільки позбавляє афганський народ законних прав", - заявив Шахін.

"Ми сподіваємося, що в найближчому майбутньому це право буде передано представнику уряду Афганістану в Організації Об'єднаних Націй, щоб проблеми афганського народу могли вирішуватися більш ефективно і дієво і ми могли позитивно взаємодіяти з міжнародною спільнотою", - зазначив представник талібів у Twitter.

Водночас колишній віце-президент Афганістану Амрулла Салех привітав рішення щодо ненадання місця Афганістану в ООН представникам талібів.

"Афганське місце в ООН залишається за законними та уповноваженими Конституцією представниками ісламської республіки Афганістан. Ми аплодуємо і вітаємо це рішення мандатної комісії ООН і розглядаємо його як крок до лікування масивних ран, завданих афганцям насильницьким захопленням країни екстремістською та проксі-групою" заявив Салех у Twitter.

"Таліби, спираючись на військову допомогу Пакистану, обман та брехню у мирних переговорах, використали все афганське прагнення миру для організації військового перевороту", - зазначав політик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА