10:16 03.12.2021

На території РФ та на тимчасово окупованих територіях України перебувають 94,3 тис. російських військових, яких може бути задіяно для ескалації – Резніков

2 хв читати
На території РФ та на тимчасово окупованих територіях України перебувають 94,3 тис. російських військових, яких може бути задіяно для ескалації – Резніков

 Сумарну кількість військ на території РФ, а також на тимчасово окупованих територіях, які можуть бути задіяні для ескалації, на сьогодні оцінюють у 94,3 тис. осіб, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Наразі навколо України та в тимчасово окупованому Криму в постійній готовності перебуває 41 батальйонно-тактична група, з яких 33 на постійній основі, 8 – додатково перекинуті до Криму. Сумарна кількість військ на території РФ, а також на тимчасово окупованих територіях, які можуть бути задіяні для ескалації, на сьогодні оцінюється в 94,3 тис. осіб", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді в Києві у п'ятницю.

Глава Міноборони зазначив, що, згідно з даними розвідки, найімовірнішим часом досягнення готовності Росії до ескалації буде кінець січня.

"Наша розвідка аналізує усі сценарії, включно з найгіршими, вона відзначає, що ймовірність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найімовірнішим часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня. Наголошую, ескалація є ймовірним сценарієм, але не обов'язковим, і наше завдання - відвернути його", - наголосив міністр.

Він додав, що для недопущення ескалації Україна спільно зі своїми міжнародними партнерами має зробити ціну можливої ескалації "неприйнятною для агресора".

"Україна найбільш зацікавлена в політично-дипломатичному врегулюванні. Жодних силових провокацій з нашого боку в принципі бути не може. Водночас шлях умиротворення агресора не розглядається. У разі потреби Україна дасть відсіч", - резюмував Резніков.

Міністр також зазначив, що у Росії стартував зимовий навчальний період.

"Противник уже розпочав навчання поблизу України, активізував свою розвідку, перевіряє зв'язок та здійснює заходи з маскування. Протягом минулого тижня відбулося посилення танками та бронетехнікою угруповань у Брянській та Смоленській областях", - зазначив Резніков.

За його словами, у разі входження двох великих десантних кораблів Балтійського флоту до Середземного та Чорного морів їхня загальна кількість у регіоні збільшиться до дев’яти.

"Разом з катерами це дозволить противнику одночасно перекидати до 3 тис. військовослужбовців і до 250 одиниць бойової броньованої техніки. Це свідчить про збереження рівня напруженості в Азовсько-Чорноморському регіоні", - наголосив глава Міноборони.

Він зазначив, що противник вже застосовує серію невійськових заходів, зокрема інформаційних, економічних, енергетичних.

"Його мета – спровокувати внутрішню дестабілізацію, яка послабить нашу оборону", - вважає Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА