13:12 03.12.2021

Держоборонзамовлення виконано на 85% від плану - міністр Резніков

1 хв читати
Держоборонзамовлення виконано на 85% від плану - міністр Резніков

Станом на 1 грудня Державним казначейством обліковано зобов'язань за державним оборонним замовленням на 15,5 млрд грн, тоді як заплановано 23,1 млрд грн, що становить майже 85% від плану, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Станом на 1 грудня Держказначейством обліковано зобов'язань за ДОЗ на 15,5 млрд грн, а заплановано 23,1 млрд, що становить майже 85% від плану. До кінця цього року ще майже чотири банківські тижні, ми вживаємо всіх заходів, щоб максимально ефективно використати ті кошти за призначенням", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді в Києві в п'ятницю.

Міністр оборони наголосив, що всі оборонні закупівлі будуть просіюватися через призму розвитку фундаментальних можливостей Збройних сил та забезпечення боєздатності їхніх підрозділів.

"Серед пріоритетів - ракетна програма та розвиток можливостей флоту", - зазначив Резніков.

Він звернув увагу на те, що за окремими позиціями держоборонзамовлення "відбувається суперництво деяких лобістів".

За його словами, є приклади, коли десятиліттями фінансувалися виробництва чи розробки без чіткого розуміння, який результат буде отримано, і чи взагалі він буде актуальним.

"Такі речі ми припинятимемо, щоб сконцентрувати ресурси на тому, що дійсно необхідно і має перспективу", - запевнив глава Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА