15:22 03.12.2021

На Київщині викрито підпільну криптоферму, яка вкрала електроенергії на 3,5 млн грн

1 хв читати
На Київщині викрито підпільну криптоферму, яка вкрала електроенергії на 3,5 млн грн

Служба безпеки України викрила підпільну криптоферму в Київській області, організатори якої робили незаконний відбір електроенергії і, за попередніми оцінками, завдали цим понад 3,5 млн грн збитків, повідомляє прес-служба СБУ у п'ятницю.

"Встановлено, що протиправну діяльність організували троє мешканців Київщини. Для майнінгу криптовалют зловмисники орендували ангарне приміщення у Бучанському районі, де і розмістили спеціальне обладнання. До електропідстанції підключилися в обхід лічильника, тому сплачували символічно мінімальні суми", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час обшуку, проведеного за адресою провадження протиправної діяльності, правоохоронці вилучили спеціалізоване обладнання на загальну суму понад 6 млн грн.

"У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, продовжуються слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних осіб. СБУ ініціювала проведення комп'ютерно-технічної та економічної експертиз для визначення точного розміру завданих державі збитків", - наголошують у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА