15:50 03.12.2021

Абсолютна більшість призначених Зеленським суддів не пройшли кваліфікації - фонд DEJURE

2 хв читати
Абсолютна більшість призначених Зеленським суддів не пройшли кваліфікації - фонд DEJURE

Переважна більшість призначених президентом України Володимиром Зеленським суддів отримали негативний висновок Громадської ради доброчесності та, відповідно, не пройшли кваліфікаційного оцінювання, наголошують у Фонді DEJURE.

У повідомленні, розміщеному на сайті Фонду, зазначається, що глава держави своїми указами призначив 28 суддів: 27 – на посади до місцевих судів першої інстанції та одного суддю до господарського суду Донецької області.

"21 із 28 суддів, призначених Зеленським, отримали негативний висновок Громадської ради доброчесності", - йдеться у повідомленні.

У Фонді пояснюють, що, згідно із законодавством, суддя, який отримав негативний висновок Громадської ради доброчесності, не вважається таким, що пройшов кваліфікаційне оцінювання, доки рішення щодо нього не ухвалить Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) у повному складі, а ВККС може підтримати рішення Громадської ради доброчесності або подолати його 11-ма голосами.

"Більшість призначених суддів не пройшли кваліфікаційного оцінювання, оскільки отримали негативний висновок Громадської ради, який ВККС не розглянула та не скасувала", - зазначають у DEJURE.

Організація наводить список суддів із посиланнями на негативні висновки Громадської ради доброчесності про них.

У Фонді переконані, що, незважаючи на те, що закон вимагає від президента призначити на посаду суддів, яких рекомендує до призначення Вища рада правосуддя (ВРП), президенту слід утриматися від будь-яких призначень до завершення перевірки на добропорядність чинного складу ВРП та формування нової ВККС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА