19:05 03.12.2021

"Укрпошта" уклала угоду про будівництво в Івано-Франківську першого із 61 сортувального депо

3 хв читати
"Укрпошта" уклала угоду про будівництво в Івано-Франківську першого із 61 сортувального депо

Угоду про початок будівництва в Івано-Франківську першого автоматизованого сортувального депо підписали генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський та директор ТОВ "Солар спецмонтаж-3" Тарас Виноградник.

Як повідомила прес-служба "Укрпошти" у п'ятницю, Івано-Франківське депо увійде до складу львівського кластеру та використовуватиметься для обробки кореспонденції регіону, зокрема для відправки кореспонденції до 41 міського поштового відділення, 90 сільських відділень, 31 пересувного відділення та до дільниці кур'єрської доставки Івано-Франківської області

За попередніми розрахунками, мінімальний час та обсяг обробки посилок у новому автоматизованому депо зросте в середньому до 24 тис. од. за день або - до 7,6 млн за рік. Це дасть змогу значно скоротити швидкість доставки відправлень не лише в межах області, а й Україною.

"Ми вже розпочали процес будівництва сортувального центру у Львові, і паралельно даємо старт будівництву депо, що увійдуть до львівського кластеру. Найближчим часом ми плануємо ще розпочати будівництво Рівненського та Тернопільського депо в західному регіоні. Розміщуватися вони будуть за принципом концентрації потоків відправлень, а не адміністративним поділом по областях, як є зараз. Таким чином, завдяки уніфікації логістичної мережі, операційних процесів, оптимізації транспортних маршрутів та сучасному обладнанню ефективність нових хабів і депо зросте, і в підсумку клієнти отримають якісну доставку", – наведено слова Смілянського.

У повідомленні наголошується, що на зміну ручному сортуванню, яке використовують нині для обробки пошти, у новому депо використовуватимуть автоматичне сортування 96% відправлень (окрім преси, марок, габаритних відправлень). Передбачається сортування виключно у пластикову тару та рол-кейджі, які є оборотними, запечатаними та чітко контрольованими за рахунок штрих-кодування.

"Для "Укрпошти" наша компанія стане партнером, який реалізує проект будівництва універсального складського комплексу "Поштово-логістичне Депо" складом класу "А". У депо буде передбачено сучасні засоби для завантаження та розвантаження автомобілів, а саме: всі вантажні шлюзи будуть обладнані підіймальними механізмами, що дозволить завантажувати автомобілі швидко та зручно, при чому різних форматів. Ця споруда буде передбачати зручні та комфортні умови праці для працівників: роздягальні та душові приміщення та інше. Хочеться також відзначити, що цей об'єкт не тільки передбачає наявність складу, а ще ряд об'єктів його обслуговування, це тунельна мийка, АЗС станцію технічного обслуговування", – наведено слова Виноградника.

В "Укрпошті" також зазначають, що у повністю автоматизованому Івано-Франківському депо використовуватимуть систему управління складом (WMS) і транспортними перевезеннями (TMS). На 6 тис. квадратних метрів передбачено зони приймання, обробки відправлень, сортування преси та окремо кур'єрської доставки, складські приміщення. Планується, що сортувальний центр працюватиме в режимі 24/7, завдяки чому можна буде скоротити час обробки відправлень до трьох-п'яти годин та відповідно забезпечити швидку та своєчасну доставку на всій території країни.

Планується, що до львівського кластеру увійдуть Івано-Франківське, Рівненське, Дрогобицьке, Чернівецьке, Тернопільське, Червоноградське, Ковельське, Мукачівське та Луцьке депо. В межах нової логістичної стратегії "Укрпошта" побудує сім сортувальних центрів та 61 регіональне депо.

Новий автоматизований сортувальний комплекс площею 6 тис. кв. м планується збудувати на околиці обласного центру поряд із найбільшими автомагістралями львівського напрямку Н-09, чернівецького Р-24, тернопільського Н-18. Загальна площа земельної ділянки під нею – 3 га. Завершення всіх робіт заплановано до кінця 2023 року.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру здійснюється через систему електронних закупівель РroZorro. За умовами тендеру будівництво сортувального депо коштуватиме майже $14 млн із ПДВ.

Для участі у тендері обов'язковою умовою була наявність джерел фінансування на суму щонайменше 100% очікуваної вартості, досвід у реалізації та завершенні проектів із будівництва об'єктів промислового призначення, належним чином оформлене право власності/користування/оренди земельної ділянки, до завершення якої залишилося не менше ніж десять років, та зобов'язання, за якими виконуються належним чином та відсутні будь-які судові обтяження. Крім того, земельна ділянка має розташовуватися в межах Івано-Франківська або на відстані не більше ніж 15 км від межі населеного пункту з під'їзними шляхами з твердим покриттям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА