19:57 03.12.2021

Громадські організації просять ветувати закон "Про критичну інфраструктуру"

2 хв читати
Громадські організації просять ветувати закон "Про критичну інфраструктуру"

Ветувати закон №5219 "Про критичну інфраструктуру", ухвалений Верховною Радою 16 листопада, просять президента України Володимира Зеленського 18 громадських організацій, повідомив голова ГС "Національна асамблея України", президент інтернет-провайдера "Адамант" Іван Пєтухов у п'ятницю.

Виступаючи на 10-й конференції доменної індустрії UADOM, він заявив, що в законі є правова невизначеність, терміни та визначення виписано "максимально розпливчасто".

"Немає чітких та ясних критеріїв, кого туди віднести. Наприклад, до розділу "Інформаційні послуги" можна взагалі віднести що завгодно", - вважає Пєтухов.

Голова громадської спілки додав, що документ містить позасудовий механізм зміни права власності на об'єкти критичної інфраструктури, що на його думку суперечить Конституції.

За його словами, прописана в законі можливість зміни власника у разі розпливчастих формулювань може призвести до переділу власності та зростання корупції. "Це суто корупційний законопроект", - стверджує Пєтухов.

Він нагадав, що ініціативи в галузі захисту критичної інфраструктури виникли у 2014 році, проте відтоді їхню суть було суттєво змінено. "Тоді йшлося про захист ліній електропередач, кабельної каналізації та інших важливих інфраструктурних об'єктів. Усе це показує, наскільки в законі перекручено поняття критичної інфраструктури", - пояснив голова "Національної асамблеї України".

Як повідомлялося, ухвалений Верховною Радою закон про критичну інфраструктуру передбачає створення Національної комісії з питань захисту критичної інфраструктури, реєстру об'єктів критичної інфраструктури, а також паспортизацію таких об'єктів.

Конференція доменної індустрії UADOM відбувається щорічно з 2011 року та збирає інтернет-фахівців України та Східної Європи. Організатором UADOM є компанія "Хостмайстер" - спонсорська організація та реєстр домену верхнього рівня .UA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА