15:48 04.12.2021

Саакашвілі в руставській в'язниці лікували психотропними препаратами, вважає незалежний лікар

2 хв читати
Саакашвілі в руставській в'язниці лікували психотропними препаратами, вважає незалежний лікар

Керівник грузинського центру "Емпатія" лікар Маріам Джишкаріані заявляє, що колишньому президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі лікарі в руставській в'язниці прописали досить високі дози психотропних препаратів, у яких не було необхідності.

"Таке зловживання психотропними препаратами за міжнародними стандартами можна розцінювати, як фармакологічні тортури та жорстоке поводження з пацієнтом", - сказала Джишкаріані в інтерв'ю грузинському телеканалу "Мтаварі архі".

Вона не виключає, що уряду та Міністерству юстиції Грузії доведеться відповісти в Страсбурзькому суді з прав людини на запитання, чому Саакашвілі прописали психотропні препарати у високих дозах.

"Наразі в Саакашвілі проявляється посттравматичний стресовий розлад, який потребує лікування тривалістю два-три місяці, але не в руставській в'язниці", - сказала Джишкаріані.

Лікарі центру "Емпатія" на альтернативній основі з діючим лікарським консиліумом двічі оглядали Саакашвілі у військовому госпіталі в Горі, де він проходить лікування.

Цивільна дружина Саакашвілі депутат Верховної Ради України Єлизавета Ясько, яка в суботу зустрілася з ним у госпіталі, повідомила журналістам, що до неї дійшла інформація про намір Мін'юсту Грузії найближчим часом повернути Саакашвілі в руставську в'язницю.

"Якщо це справді відбудеться (переведення Саакашвілі з госпіталю в Горі до руставської в'язниці), то означатиме його вбивство", - сказала Ясько.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його перевели до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА