19:01 04.12.2021

Олена Зеленська у вівторок відкриє форум "Україна 30. Саміт ДІТИ"

2 хв читати
Олена Зеленська у вівторок відкриє форум "Україна 30. Саміт ДІТИ"

У вівторок, 7 грудня, перша леді України Олена Зеленська відкриє всеукраїнський форум "України 30. Саміт ДІТИ", який відбудеться за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

"Головною метою саміту є створення платформи для діалогу щодо розвитку прав дітей в Україні, коли молодь разом із представниками влади, суспільства та бізнесу шукають рішення та мобілізують партнерів, щоб створити краще, більш інклюзивне та стійке майбутнє для дітей в Україні", - повідомляє прес-служба форуму.

Форум розпочне перша леді України Олена Зеленська. Також виступить виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, а дітей представить 16-річна Вікторія Кравець зі Львова.

У першій сесії форуму "Що означає бути дитиною в Україні?" візьмуть участь міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та радник – уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Під час другої сесії відбудеться церемонія вручення статусу "Громада, дружня до дітей та молоді". Слово матиме представник цієї ініціативи у світі, мер міста Вайль-на-Рейні Вольфганг Дітц. Також у церемонії візьмуть участь міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, а також керівництво міст Львова, Вінниці, Бахмута.

"Діалоги про головне: як захистити дитинство" - тема третьої сесії форуму. Спікери говоритимуть про право дітей на сім'ю, право на рівні можливості, право на здоров'я та безпеку. На основній сцені від імені молоді виступатиме студент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микита Копильцов. Також слово матимуть посол ЮНІСЕФ з питань інклюзії Яніс Макдевід, керівник програми захисту дітей ЮНІСЕФ Наїра Аветисян, керівник проектів із соціальної політики ЮНІСЕФ Наталія Бородчук, медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова та інші.

На четвертій сесії "Переосмислення майбутнього для кожної дитини – нові виклики та можливості" на основній сцені виступить 14-річний Іларіон Цертій із Новоукраїнки. Також, відбудеться обговорення теми, спікером якого стануть виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев'янко, засновниця ГО "Бачити серцем" Олеся Яскевич та інші.

Також під час заходу заплановано прес-підхід.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА