07:39 05.12.2021

Шеф Пентагону підтвердив готовність США надавати допомогу Україні в умовах нарощування Росією сил на кордоні

2 хв читати
Шеф Пентагону підтвердив готовність США надавати допомогу Україні в умовах нарощування Росією сил на кордоні

США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала можливість забезпечити захист своєї території, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана.

Він укотре заявив про занепокоєння Вашингтона нарощуванням Росією військ на кордоні з Україною, що нібито має місце, і сказав, що США готові "надати допомогу Україні у захисті її суверенної території", а також забезпечити, "щоб вона мала те, що для захисту суверенної території необхідно".

Остін зазначив, що для цього Сполучені Штати шукатимуть різні форми підтримки, наголосивши, що в нинішній ситуації "існує простір для дипломатії та роботи лідерів", однак не став наводити деталі, щоб не передбачати те, про що планує на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним говорити президент США Джо Байден.

Як підтвердив Білий дім, Байден під час розмови відеозв'язком з Путіним у вівторок, 7 грудня, порушить тему України, кібербезпеки, стратегічну стабільність.

"Президент Байден проведе безпечною лінією відеозв'язку розмову з президентом Росії Володимиром Путіним 7 грудня 2021 року", - йдеться у заяві представника Білого дому Джен Псакі.

За її словами, "лідери обговорять низку тем щодо двосторонніх відносин США та Росії, зокрема - стратегічну стабільність, кібербезпеку, регіональні питання".

Також, за повідомленням Білого дому, Байден має намір "висловити побоювання США у зв'язку з російською військовою активністю на кордоні з Україною. Він знову висловить підтримку суверенітету та територіальній цілісності України".

Раніше про те, що розмова Путіна з Байденом відбудеться найближчого вівторка, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Напередодні агентство Associated Press (AP) з посиланням на джерело, що має дані американської розвідки, повідомило, що російське вторгнення в Україну може бути здійснене на початку 2022 року, до цього будуть залучені до 175 тис. військовослужбовців РФ.

Як повідомив агентству співробітник адміністрації на умовах анонімності, дані про такі терміни "були отримані розвідслужбами США", причому "половина російського персоналу вже розгорнута поблизу кордону з Україною". Він додав, що "плани передбачають переміщення 100 батальйонних тактичних груп разом із бронетехнікою, артилерією та обладнанням".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА