07:49 05.12.2021

Анонсована представником ЄС зустріч глав МЗС Вірменії та Азербайджану у Стокгольмі не відбулася

2 хв читати
Анонсована представником ЄС зустріч глав МЗС Вірменії та Азербайджану у Стокгольмі не відбулася

Зустріч глав МЗС Вірменії та Азербайджану Арарата Мірзояна та Джейхуна Байрамова у Стокгольмі не відбулася, заявив прес-секретар МЗС Вірменії Ваан Унанян.

"Зустріч глав МЗС не відбулася. Вірменська сторона ніколи не уникала зустрічей у рамках процесу врегулювання нагірно-карабахського конфлікту у форматі мандату співголови Мінської групи ОБСЄ", - сказав Унанян "Інтерфаксу" в суботу.

Раніше директор Європейської служби зовнішніх дій програми ЄС "Східне партнерство" Люк Девайн заявив, що Мірзоян та Байрамов зустрінуться 2 грудня у Стокгольмі.

1-3 грудня глава МЗС Вірменії брав участь у 28-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ. У п'ятницю він зустрівся із співголовами Мінської групи ОБСЄ з карабахського врегулювання.

У Баку заявили, що зустріч глав МЗС Азербайджану та Вірменії не відбулася з вини вірменської сторони.

"За кілька годин до зустрічі, призначеної на 3 грудня, вірменська сторона організувала провокацію. Зокрема, було поширено інформацію про незаконний візит вірменських парламентаріїв на територію Азербайджанської Республіки. Таким чином, у відповідь на цю провокацію з боку Вірменії азербайджанська сторона не вважала за доцільне проведення зустрічі міністрів двох країн у Стокгольмі", - заявила начальник управління прес-служби МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва.

Співголови Мінської групи ОБСЄ щодо врегулювання нагірно-карабахського конфлікту висловили жаль у зв'язку з тим, що не вдалося провести зустріч глав МЗС Вірменії та Азербайджану у Стокгольмі.

"Співголови жалкують, що не вдалося провести спільну зустріч міністрів закордонних справ Вірменії та Азербайджану під їхньою егідою у Стокгольмі. Співголови висловлюють готовність провести таку зустріч, щойно обставини дозволять продовжити обговорення, розпочаті у вересні в Нью-Йорку та у листопаді в Парижі", - йдеться у заяві посередників Мінської групи, розміщеній на сайті ОБСЄ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА