19:48 05.12.2021

У центрі Тбілісі пройшла маніфестація проти "зелених паспортів"

2 хв читати
У центрі Тбілісі пройшла маніфестація проти "зелених паспортів"

У центрі Тбілісі в неділю пройшла маніфестація з вимогою скасування введених у Грузії з 1 грудня в рамках заходів щодо боротьби з коронавірусом COVID-19 так званих "зелених паспортів".

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", на акції були присутні люди різного віку, багато хто прийшов з дітьми.

Учасники акції провели мирну ходу проспектом Руставелі, тримаючи в руках плакати з написом: "Ні зеленим паспортам!".

До акції приєдналися десятки мотокур'єрів відомих грузинських служб доставки.

Акція відбулася спокійно, без інцидентів.

Це не перша багатолюдна акція у Тбілісі останнім часом проти запровадження COVID-паспортів. Наприкінці листопада на мітингу перед будівлею парламенту його учасники заявляли, що їхній протест проти "зелених паспортів" не має жодного стосунку до так званого "антивакцинаторства" (антиприщепного руху), оскільки в цих акціях беруть участь і люди, які пройшли вакцинацію, але відмовляються брати так званий "зелений паспорт".

COVID-сертифікати або COVID-паспорти ("зелені паспорти") діють у Грузії з 1 грудня. Як повідомляло грузинське МОЗ, "зелений" статус буде надано громадянину у випадку, якщо він відповідає наступним критеріям: є повністю вакцинованим, переніс COVID-19 і з моменту підтвердження вірусу пройшло 14 днів, має негативні результати ПЛР-тестування (термін дії 72-години з отримання результатів) або має негативні результати експрес тесту на антиген з 24-годинною валідністю.

За даними відомства, лише громадяни із "зеленим паспортом" будуть допускатися до таких установ: готелі та інші об'єкти розміщення, об'єкти харчування (відкриті та закриті простори ресторанів, кафе, барів, включно в торговельних центрах), кінотеатри, театри, концертні зали, опера, розважальні об'єкти, казино та об'єкти ігрового бізнесу, спа-центри та фітнес-клуби, канатні дороги гірських курортів.

Відповідно до заяви МОЗ, відповідальність за перебування на об'єкті особи без зеленого статусу нестиме установа. Зокрема, за порушення правил санкція щодо юридичної особи становитиме 10 тисяч ларі (понад 3 тис. 200 доларів), а щодо індивідуального підприємця – 2000 ларі (понад 640 доларів). У разі повторення правопорушення об'єкт буде опечатано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА