07:42 06.12.2021

Резніков закликав Канаду, США, Британію збільшити військову допомогу Україні

2 хв читати
Резніков закликав Канаду, США, Британію збільшити військову допомогу Україні

Міністр оборони Олексій Резніков закликав Канаду, США і Британію надати військову підтримку Україні у її протистоянні з Росією, попереджаючи, що кроки необхідно зробити зараз, бо "потім може бути занадто пізно".

"У вас є програма навчання в Україні. Думаю, ми можемо її розширити. Замість 50 (військових-ІФ) інструкторів надішліть 500", - заявив Резніков в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail.

Зазначається, що міністр мав на увазі канадську навчальну місію із 200 солдатів, уже розгорнуту в країні. Операція "Об'єднувач", як її називають, базується в Яворові, на крайньому заході України, більш ніж 1000 км від кордону з Росією.

За його словами, Україні потрібна "швидка відповідь" з боку союзників, яка б допомогла їй вирішити проблему нестачі зенітних ракет, сучасних бойових літаків і військово-морських суден, а також засобів радіоелектронного стримування. Але не менш важливим, за його словами, є те, що канадські, американські та британські солдати будуть відкрито розміщені на позиціях поблизу лінії фронту.

За словами Резнікова, ці війська мають бути розміщені у тих місцях, де Росія може їх бачити.

"Було б добре, якби канадські інструктори... були б дислоковані у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на Зміїному острові", - сказав він, назвавши місця, які можуть стати передовими позиціями у разі масштабного штурму з боку РФ.

При цьому Резніков заявив, що має на увазі співпрацю на двосторонніх платформах, без НАТО. Він зазначив, що "виявив розкол у військовому альянсі НАТО щодо того, як далеко зайти у підтримці України". За його словами, англосаксонські союзники більш рішучі у своїй готовності кинути виклик агресивній поведінці Росії, тоді як Німеччина та Франція не такі категоричні, бо стурбовані збереженням своїх економічних відносин з Росією.

За словами міністра оборони, військова підтримка має здійснюватися одночасно з новими економічними санкціями, спрямованими проти особистих активів президента Росії Володимира Путіна та його найближчого оточення.

Як повідомлялося в суботу, газета Washington Post повідомила, що вже до січня наступного року на кордоні з Україною може перебувати 175 тисяч російських військовослужбовців.

"Москва планує широкомасштабне пересування приблизно 175 000 військовослужбовців, бронетранспортерів, артилерії та техніки", - повідомив представник адміністрації США.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА