11:43 06.12.2021

СБУ шукає тих, кого незаконно тримали у в'язниці "Ізоляція"

2 хв читати
СБУ шукає тих, кого незаконно тримали у в'язниці "Ізоляція"

У рамках розслідування злочинних дій глави незаконної в'язниці "Ізоляція" (на тимчасово окупованій території Донецької області) СБУ шукає свідків і потерпілих і просить надати спецслужбі інформацію.

"СБУ розслідує кримінальне провадження щодо одного з колишніх ватажків так званої "ДНР", який очолював незаконну в’язницю "Ізоляція". Під його керівництвом терористи утримували і катували громадян, зокрема українських військових", - зазначається в повідомленні СБУ, розміщеному в понеділок на сайті відомства.

За інформацією СБУ, встановлено, що зловмисник керував в'язницею бойовиків, яку в 2014 році облаштували на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку.

"Туди терористи звозили незаконно затриманих українців. За вказівками зловмисника до людей чинили насильство і психологічний тиск. Крім того, за даними досудового розслідування, він особисто брав участь у катуванні потерпілих", - наголошується в повідомленні.

У СБУ закликають свідків і потерпілих від незаконних дій у в'язниці "Ізоляція" повідомити інформацію, яку вони мають.

"Наразі слідчі органів безпеки встановлюють усіх потерпілих від протиправної діяльності зловмисника. Тому СБУ звертається до людей, яких незаконно утримували у в’язниці "Ізоляція", постраждалих від злочинних дій її очільника, або які були свідками цих фактів, повідомити до Головного слідчого управління СБУ за телефонами: (044) 255-50-69,(093) 458-06-77 (з використанням месенджерів WhatsApp, Signal, Viber, Telegram)", - інформують у СБУ.

У листопаді 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали в Києві колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", главу незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція".

"За інформацією СБУ, цей чоловік організовував і брав безпосередню участь у вбивствах і тортурах незаконно ув'язнених громадян України. Стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії", - розповіли у відомстві.

Зловмисника затримали в рамках раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації); ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст.438 (порушення законів і звичаїв війни).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА