15:09 06.12.2021

Друге судно з вугіллям для "Центренерго" прибуло в Україну

2 хв читати
Друге судно з вугіллям для "Центренерго" прибуло в Україну

В Україну, до одеського порту "Південний", прибуло друге судно класу "Панамакс" із 75 тис. тонн вугілля австралійського походження для ПАТ "Центренерго", повідомила компанія на своєму сайті 5 грудня.

"Після проходження митних операцій човен почне розвантаження. Вже із завтрашнього дня (з 6 грудня – ІФ) вугілля відвантажуватимуть залізничним транспортом на адресу електростанцій ПАТ "Центренерго" для поповнення складів та безперебійної роботи протягом опалювального періоду 2021-2022 рр.", - поінформували в компанії.

Як зазначили у ПАТ, ще дві поставки імпортного вугілля для "Центренерго" очікуються найближчим часом.

Зокрема, наступна партія австралійського вугілля прибуде в Україну 15 грудня 2021 року.

"Очікується, що наприкінці грудня 2021-го - на початку січня 2022 року в Україну прибуде судно з вугіллям з Колумбії для потреб ТЕС ПАТ "Центренерго". Обсяг кожної партії становить від 70 до 80 тис. тонн, у результаті сумарний обсяг поставок - майже 210- 220 тис. тонн", - пояснили у компанії.

Як повідомлялося, перше судно з 60,5 тис. тонн американського вугілля для "Центренерго", законтрактоване "ДТЕК Енерго", прибуло в Україну наприкінці листопада.

Наразі компанія продовжує активну стадію переговорів щодо постачання в грудні 2021-го – березні 2022 року ще 510 тис. тонн імпортного вугілля.

"За планом ми маємо за чотири місяці виробити 3,4 млрд кВт-год, для чого необхідно близько 1,7 млн тонн вугілля. 800 тис. тонн по 200 тис. тонн щомісяця мають надійти від держшахт, ще 930 тис. тонн - це імпорт. 420 тис. тонн поставок морем вже законтрактовано. Ще щодо 510 тис. тонн – переговори в активній стадії", – заявила член дирекції ПАТ "Центренерго" Олена Волошина на засіданні комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП 1 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА