15:39 06.12.2021

Комісія ТЕБ та НС скасувала "червоний" рівень епіднебезпеки у восьми областях та Києві

1 хв читати
Комісія ТЕБ та НС скасувала "червоний" рівень епіднебезпеки у восьми областях та Києві

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на позачерговому засіданні у понеділок ухвалила рішення про відміну "червоного" рівня епідемічної небезпеки у низці регіонів України, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 7 грудня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва", - написав Немчінов у Telegram-каналі.

Крім того, з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. Відвідувати громадські заклади у "жовтому" рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав щонайменше одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - "жовтий" COVID-сертифікат або довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використати і негативний тест, який діє 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

Отже, у "жовтому" рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перерахованих документів. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА