13:54 07.12.2021

Мін'юст і пенітенціарну службу Грузії оштрафовано за поширення відеокадрів із Саакашвілі

2 хв читати
Мін'юст і пенітенціарну службу Грузії оштрафовано за поширення відеокадрів із Саакашвілі

Служба державного інспектора Грузії оштрафувала Міністерство юстиції та спеціальну пенітенціарну службу за розповсюдження відеозаписів із камер спостереження, на яких видно, як екс-президент Міхеіл Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, вживав харчові добавки, і як його силою доставляли з реанімобіля до палати тюремної лікарні.

У заяві служби Держінспектора йдеться, що на Мін'юст Грузії та спеціальну пенітенціарну службу у вигляді адміністративної відповідальності накладено штраф, передбачений першим пунктом 44 статті закону Грузії "Про захист персональних даних".

Рішення про накладення штрафу служба ухвалила за підсумками проведеної перевірки законності отримання та розповсюдження персональних даних Саакашвілі.

Згідно із заявою, служба не погодилася з роз'ясненнями Мін'юсту та спеціальної пенітенціарної служби з приводу того, що причиною поширення відеозаписів був високий суспільний інтерес, зокрема, щоб суспільство знало про те, що здоров'я Саакашвілі не було під загрозою і що пенітенціарна служба діяла з дотриманням законодавства.

Служба заявляє, що деякі відеозаписи, на яких Саакашвілі зображено у приватній формі, а також фотографії із зображенням вжитих ним харчових добавок (певних каш і пюре) необхідно розцінювати як порушення гідності особи, яка проводить голодування.

Служба також з урахуванням політичного статусу Саакашвілі (є третім президентом Грузії), його популярності та високого суспільного інтересу до його особи і всередині країни, і за межами, вважає за необхідне вважати такою, що порушує гідність, обробку даних у такій формі, в якій її було представлено громадськості, зокрема йдеться про відеозапис, де співробітники пенітенціарної служби несуть його на руках, примусово ведуть його в оголеному вище пояса вигляді.

Крім цього, служба Держінспектора зажадала від Мін'юсту і спеціальної пенітенціарної служби прибрати з соціальної мережі Facebook і з офіційних веб-сайтів всі персональні дані Саакашвілі, що містять, відео- та аудіозаписи.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада, його було переведено до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у декількох кримінальних провадженнях. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА