15:49 07.12.2021

Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді зобов'язань для депутата Лероса

3 хв читати
Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді зобов'язань для депутата Лероса

Київський апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід позафракційному народному депутатові України Гео Леросу у вигляді особистих зобов'язань.

"Пішовши до нарадчої кімнати, після дзвінка з офісу Зеленського, залишили мій запобіжний захід у силі", - написав Лерос на своїй сторінці у Facebook у вівторок за результатом розгляду апеляційної скарги захисту на рішення Печерського районного суду Києва.

"Виходячи з рішення апеляційного суду, єдине, що в мене залишається, - це звертатися до ЄСПЛ зі скаргою на порушення ст. 6 конвенції, а також ст. 18 (застосування обмеження прав і свобод з метою політичного переслідування)", - наголосив депутат.

Як повідомлялося, 18 листопада Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Леросу у вигляді домашнього арешту, поклавши на нього особисті зобов'язання.

"Не згоден із рішенням суду, подаватимемо апеляцію", - сказав тоді Лерос журналістам після оголошення рішення суду. Він зазначив, що підозри, висунені на його адресу, необґрунтовані, тому запобіжного заходу не повинно бути як такого.

Захист тоді повідомив, що Леросу було висунуто одну підозру в рамках об'єднаного кримінального провадження, а в самому клопотанні про обрання запобіжного заходу йдеться про два епізоди - за ст. 382 КК (невиконання рішення суду) і про кримінальний проступок у зв'язку з хуліганськими діями у Верховній Раді.

ДБР 12 листопада повідомило народному депутату України Гео Леросу про підозру в невиконанні рішення суду, яке набуло чинності.

За інформацією прес-служби ДБР, ідеться про рішення Київського апеляційного суду від 11 серпня 2021 року про визнання недостовірною і такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію, інформації про Дениса Єрмака, яку Лерос поширив у соцмережах у березні 2020 року. Суд зобов'язав нардепа спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст, рішення суду 11 серпня 2021 року набуло чинності.

Крім того, ДБР вручило підозру Леросу за демонстрацію непристойного жесту в стінах парламенту.

Слідчі ДБР у рамках розслідування кримінального провадження встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо високих посадових осіб держави. Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України).

29 березня 2020 року народний депутат Гео Лерос опублікував на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

30 березня того самого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів при призначенні осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Андрія Ермака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

11 червня 2020 року НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т. зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун".

При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

Сам Денис Єрмак звернувся до суду з позовом про визнання недостовірною і такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію, інформації, оприлюдненої Леросом. Печерський районний суд 31 травня 2021 року відмовив у задоволенні позову, проте Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив вимоги позивача повною мірою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА