19:43 07.12.2021

Держслужбовці ОАЕ з 1 січня переходять на "західний" графік роботи та 4,5-денний робочий тиждень

2 хв читати
Держслужбовці ОАЕ з 1 січня переходять на "західний" графік роботи та 4,5-денний робочий тиждень

Державні установи ОАЕ з 1 січня перейдуть на "західний" графік роботи та 4,5-денний робочий тиждень.

Вихідними днями будуть друга половина п'ятниці, субота та неділя. Це дозволить країні співпадати за робочим часом із західними економічними партнерами, зазначає ВВС.

П'ятниця - священний день в ісламі, тому в більшості держав Перської затоки та арабських країн вихідні припадають на п'ятницю та суботу або на четвер і п'ятницю.

ОАЕ стала першою країною Перської затоки, яка перенесла вихідні на суботу та неділю. Проте половина п'ятниці, як і раніше, залишиться неробочою. День у державних компаніях закінчуватиметься о 12:00 для того, щоб віряни могли відслужити полуденні молитви. Згідно з ісламськими звичаями робота під час п'ятничної полуденної молитви заборонена, але її можна виконувати до і після молитви.

ОАЕ також стане першою країною у світі, яка офіційно ввела національний 4,5-денний робочий тиждень замість п'ятиденного, що повсюдно діє.

Новий графік поки що стосується лише державних службовців. Влада країни не дала жодних конкретних інструкцій для приватного сектору.

"Довгі вихідні - це частина зусиль уряду ОАЕ щодо покращення балансу між роботою та особистим життям для розвитку соціального благополуччя нації при одночасному підвищенні продуктивності праці, - йдеться в офіційній заяві влади. - Єдиний графік із західними країнами, які дотримуються вихідних у суботу та неділю, сприятиме зміцненню міжнародних ділових зв'язків та розширенню можливостей для тисяч транснаціональних компаній, що базуються в ОАЕ".

Рішення уряду, ймовірно, призведе до того, що приватний сектор і школи наслідуватимуть його приклад, зазначає ВВС. Так сталося в 2006 році, коли країна перейшла з ісламського робочого тижня, який починається в суботу і закінчується в середу, на робочий тиждень із неділі до четверга.

ОАЕ останнім часом зробили кілька кроків для відкриття економіки, включно з продажем пакетів акцій, контрольованих державою компаній. Минулого року країна також нормалізувала відносини з Ізраїлем, що дало змогу відновити торгівлю обсягом сотні мільйонів доларів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА