12:13 08.12.2021

У Чернігівській області поліція затримала водія вантажівки, причетного до скоєння ДТП із 13 загиблими

2 хв читати

Правоохоронці затримали водія вантажівки, причетного до скоєння смертельної ДТП у районі с. Брусилів, повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області в соцмережі Facebook.

"Водія вантажівки було госпіталізовано. Після надання медичної допомоги чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині він перебуває в спеціалізованій палаті під охороною поліції. Вирішується питання про повідомлення водію про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей)", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельский.

Наразі слідство збирає матеріали про подію, встановлює і опитує свідків. Призначено низку експертних досліджень. На місці події вже проведено трасологічну експертизу для визначення точного місця і куту зіткнення транспортних засобів. Також призначено експертизи технічного стану транспортних засобів. Зокрема, буде досліджено роботу гальм, рульових коліс і ступінь зношеності шин транспортних засобів.

Як повідомлялося, 7 грудня близько 7:55 біля с. Брусилів на автодорозі Н-27 Чернігів – Грем'яч сталося зіткнення вантажного автомобіля DAF із маршрутним мікроавтобусом Mercedes-Benz Sprinter Чернігів-Сосниця. Внаслідок ДТП загинули 13 людей, семеро травмовані.

Чернігівська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі кількох осіб (ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України).

Керівник прокуратури Чернігівської області Сергій Василина на своїй сторінці у Facebook написав, що один із можливих чинників, які могли призвести до ДТП, - погодні умови.

У Чернігівській області середу, 8 грудня, оголосили днем жалоби за загиблими в ДТП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА